Tarot výklad karet

MUSÍM, NESMÍM, MĚL BYCH...

«   Blog
1.3.2017

Tak jak tu pár dní přemýšlím, o čem Vám po ránu 1. března psát, tak na mě vyskakují z různých zdrojů texty týkající se několika námi hojně používaných slov: MUSÍM, NESMÍM, MĚL/A BYCH, NEMŮŽU, NEJDE TO, MÁM STRACH a v neposlední řadě NEMÁM ČAS.  Jak Vám to zní? Hnus co?! Všechna tato zdánlivě nevinná slůvka a slovní spojení nejen že působí negativně, ale navíc nás nutí chovat se podle zájmů někoho jiného, ať už je to rodina, partneři, přátelé, nadřízení, podřízení, úřady, celá společnost… A my jsme prakticky tak vycvičení – plnit úkoly, zadání, povinnosti. Ten, co dělá nebo se alespoň snaží dělat a chovat tak, jak cítí, jak mu dělá radost, je posuzován a odsuzován, protože taková troufalost je nepřijatelná… Samozřejmě, není pro nikoho z našeho okolí žádoucí, aby se někdo choval soběstačně. Naopak potřebné je z lidí udělat závislé, nesamotné tvory. A čím víc se budeme ponořovat do transformačních energií, tím větší tlak na nás bude vyvíjen, abychom se nedostali o jakoukoli úroveň vpřed/výš, a mnoho lidí, kteří již nastoupili cestu do budoucnosti, z ní odstoupí, a raději se vrátí zpět. Vidím to hodně kolem sebe. Posuzovat tento trend jako „dobrý“ či „špatný“ nebudu, prostě to tak je a možná navzdory všem těm „musím, nesmím, měl/a bych, nemůžu, nejde to, mám strach, nemám čas“ si každý může zvolit svou cestu, aniž by si to uvědomoval. No, ale to je právě ono – uvědomovat si, vnímat a nezapomínat, že je naší volbou jak budeme žít. Možná to, co se jeví, jako snadné, bude ve výsledku předražené, možná to, co vypadá na první pohled jako těžké, vyjde na konec jako báječné… a to nikdy dopředu nevíme… Zase… to, že nevíme, můžeme vnímat jako problém nebo jako výzvu. Výzvu že k čemu? Výzvu k dobrodružství, k životu… Zase na druhou stranu vidím, když lidé vezmou svůj život, své starosti, problémy, bolesti do svých rukou (byť třeba s pomocí), jak mi před očima rozkvétají jako první jarní kvítky, které nesou naději ve slunečné dny.

Možná to tak nevypadá, možná to tak ani na první pohled vypadat nemá, ale opravdu jsme na tomto světě proto, abychom se radovali, užívali si, rostli. Podstata karmy nespočívá v tom, abychom „odčinili“ jakékoli hříchy minulých životů, kdo Vám to tvrdí, pak si můžete být jistí, že máte před sebou člověka, který Vás chce (ať už vědomě či ne) ovládat. No, a abychom si to radování, užívání a růst dopřáli, pak můžeme třeba nahradit ta přikazující, zakazující a omezující slova nahradit slovy, které nám dodají chuť a odvahu dělat cokoli, co nám přivodí radost.

Samozřejmě Vám ta motivační slůvka můžu tady vypsat, ale lepší bude, když se do svých životů zapojíte sami, protože to poslední, co bych chtěla, je Vás manipulovat a ovládat. Takže já se teď těším, jak mi budete třeba na FB nebo do mailu psát své nápady nebo osvědčené typy, co Vám z úkolů a povinností vytváří činnost, která Vás baví nebo jak sami sebe přesvědčujete, když se Vám „faktvůbecanitrochu“ do něčeho nechce. Takže tu máme. MUSÍM, NESMÍM, MĚL/A BYCH, NEMŮŽU, NEJDE TO, MÁM STRACH, NEMÁM ČAS.

… a odměna?... ta toho človíčka, co bude nejkreativnější, nemine… ve hře je 1 hodina konzultace (osobně, po telefonu nebo Skypu) nebo Reiki terapie v Hradci Králové nebo Trutnově přímo ode mne. Čas na Vaše reakce je zase do konce tohoto měsíce. Pak vyhlásím výherce a osobně se s ním domluvím.