Tarot výklad karet

IMBOLC – oslava konce zimy – předchůdce Hromnic + poselství pro toto období

«   Blog
13.2.2019

IMBOLC – oslava konce zimy – předchůdce Hromnic + poselství pro toto období

Světla stále přibývá. Je tu příslib jara, nových začátků, nové energie. Příroda se začíná pomalu probouzet, i když zatím hlavně pod povrchem.

Je možné zažít první lásky, najít  první jarní květiny či uvidět první mláďata. Je tu IMBOLC – oslava konce zimy. Také je IMBOLC  symbolickým protějškem Lammasu  (Lugnasadu). Doba příprav na první polní práce proti době sklizně.

Imbolc je jeden ze čtyř hlavních svátků kola roku.  Byl slaven 1.  února a později přešel  do křesťanské tradice pod názvem Hromnice. Hromnice jsou slaveny 2. února a nazývají se také Svátky světla – „Na Hromnice o hodinu více.“

Tento svátek je spojen s ARCHETYPEM DÍVKY (PANNY). Nespoutané, nezávislé, divoké a svobodné dívky. ...... více o tomto svátku najdete v tomto odkazu

Poselství  pro období Imbolcu  1. února – 20. března 2019:

Dovolte světlu uvnitř vás zářit. Zářit pro vás, i pro všechny ostatní. Uvědomte si jej a začněte s ním vědomě pracovat. Toto světlo je vaší součástí. Toto světlo jste vy sami. Vy určujete to, jaký život budete mít. Kam ho budete směřovat. Co budete zažívat. Lásku a radost? Dělejte vědomé kroky na cestě k vašemu štěstí. Vezměte osud do svých rukou. Díky tomuto uvědomění získáte pevnou půdu pod nohama, stabilitu, jistoty a zázemí.

Poselství  pro jednotlivá znamení najdete v tomto odkazu