Tarot výklad karet

JAK PLANETY V AKCI VYVÁDĚJÍ Z OMYLU

«   Blog
5.11.2013

Planety miluju od mala. Pořád mám v živé paměti tu neskutečnou dětskou fascinaci ze zjištění, že kolem nás je Vesmír, že tam hodně daleko putují další planety a hlavně že už ani minutu nevydržím bez astronomické příručky, kde se všechno dozvím.

Tehdy jsem neměla ani ponětí, jaké další nepřeberné možnosti se mi naskytnou v budoucnu, co se planet týče. To jen moje duše mě vedla k povolání úzce souvisejícímu s hvězdářstvím, které tak dobře znala ze života na královském dvoře. Jen v současnosti je to jinak – planety mně učarovávájí den co den z hlediska astrologie. A nejen to – i v akci, při konstelacích.

Mezi astrology se předává plno vědomostí, astrologie se vyučuje v kurzech a tudíž každá planeta má svou ohrádku, svoje pole působení, háv, do kterého je oděna. Tak je často třeba Venuše popisována jako ta, co je zde od požitků a smyslu pro krásu, Pluto jako ten, který je vždy mocný, silnější než ostatní, co to vždy "vyhraje".

Jenže potom zažijete svoje planety v konstelaci, kde si oblékáte jejich kůži a jste někdy až krutě vyvedeni z omylu a všech klišé, které jste se naučili. Tak potom Venuše není jen kráska v nás, co ví, jak si užívat, ale dovede být uzurpátorka nejtěžšího kalibru, vydupávající si svoje na nebohém Plutu, které se před ní třese. Nebo Uran, který místo změn a originality přináší výsměch, to celé tak nějak ze zoufalství, když změny podniknout nemůže, protože Slunce, na které pálí kvadrátem, se jaksi nechytá a při závodu zvaném život si není ani schopno stoupnout na startovní čáru mezi ostatní. Nebo Saturn plný emocí, vztekající se jako malé ublížené dítě, neschopné spolupracovat se sousedem Jupiterem konstruktivním způsobem, jak se o něm říká – s chladnou hlavou.

A třešnička na dortu nakonec – Černá Luna. Prvek v horoskopu opředený tajemnem, mýty, u některých i strachem z její moci...A pak ji vidíte stát před sebou, zdrcenou, protože by ráda člověku pomáhala k vnitřní síle a vášni, ale nedostává prostor.

Proč to tak je? Abychom si my, astrologii holdující, nemysleli, že je vše dané, přesně předem vypočitatelné a neměnné. Právě naopak! Od té doby, co vím, že můžu působení planet takto zažívat, už mi nestačí jen se dívat do horoskopu a číst si o jejich vlivu.

Planety v našem horoskopu jsou našimi částmi, otázkou je, jak moc si jich chceme být vědomi a co jsme ochotni udělat pro jejich (tedy svůj) přirozený projev.

www.astrologie-brno.cz