Tarot výklad karet

VÍTE, CO DO SVÉHO TĚLA DÁVÁTE?

«   Blog
14.1.2014

VÍTE, CO DO SVÉHO TĚLA DÁVÁTE?

Těžké kovy a my

To, co vám teď napíšu, jste už možná někde četli či zaslechli. Třeba jste tomu ani moc nevěnovali pozornost a třeba vás to osloví právě teď. Mým cílem je naučit vás číst etikety na výrobcích a zapojit se ještě více do rozhodování o tom, co do svého těla dáte. Na toto téma narážím již delší dobu a po celý ten čas si schraňuji informace. Nyní cítím povinnost upozornit vás všechny na to, co nám přemíra těžkých kovů způsobuje či může způsobit. Reakce každého organismu jsou samozřejmě jiné, některé se mohou shodovat a jiné zase lišit. Důležité je si uvědomit, že tělo nám dává signály, že něco není tak, jak má být. Jenže tyto signály jsou zpočátku velmi jemné, postupně zesilují.  

Není mým cílem kohokoli vylekat, jen upozornit. Ani netvrdím, že pokud máte nějaké příznaky či neduhy, tak že za všechno můžou těžké kovy. To samozřejmě ne. Ale pravda je, že v mnoha případech mohou mít značný vliv na vaše zdraví. Tím, že budete eliminovat a vědomě regulovat množství kovů, které denně absorbujete, si vaše zdraví podpoříte. 

O škodlivosti těžkých kovů víme všichni. Ale spíše ve spojitosti s ovzduším. Mnozí si ale neuvědomují, že těžké kovy v ovzduší představují jen nepatrné množství denní dávky těžkých kovů, které do svého těla dostanete.  

Jedna pravda je, že těžké kovy jsou součástí všeho kolem nás a také nás samotných. Samozřejmě jako u všeho platí, že v určité míře neškodí a za jistých okolností v některých případech přispívají k určitým procesům. ALE, důležité je, že v URČITÉ MÍŘE. Každý rok se množství kovů kolem nás zvyšuje a přerůstá únosnou mez. O jaké kovy se tu zejména jedná? Nikl, olovo, hliník.

Více než polovina populace má v sobě skrytou alergii na některý z těžkých kovů.

A nemusí se jednat pouze o alergii či nesnášenlivost. V posledních deseti letech vyšlo i několik odborných studií, pojednávajících právě o škodlivosti těžkých kovů pro lidský organismus. Samozřejmě, že tyto studie nejsou nijak výrazně hromadně prezentovány na veřejnosti. Těžké kovy jsou totiž všude – v potravinách, ve vodě, kosmetických produktech.  Na viditelném zveřejnění studií o těžkých kovech nemá v žádném případě zájem kosmetický, farmaceutický průmysl a mnoho jiných odvětví. Jde tu totiž o peníze! Ano, i v lécích nalezneme kovy!

Zde jen obecně, co může přemíra těžkých kovů v organismu způsobovat. Pro více informací si zaserfujte na internetu a určitě najdete více.  Buďte ale realističtí a nevsugerovávejte si, že máte vše, co tam nejdete. Takže již zmiňované alergie. Ty se mohou projevovat opravdu různě. Co se týká vnějšího ukazatele, tak je to nepříjemná vyrážka. Vzniká při kontaktu s kovem. Jsou lidé, kteří si musejí podlepovat knoflíky u kalhot, zapínání u podprsenky,…. Také v určitých pracovních výkonech – práce s mincemi, pokladní. To je ale jen zevní ukazatel toho, co nám dělají kovy. Přemíra těžkých kovů v organismu může způsobovat bolesti hlavy, časté záněty, změny nálad, celkovou únavu, výrazně přispívá k rozvoji Alzheimerovy choroby, rakoviny, zcestné myšlení, závratě, zmatenost, pocit jako byste byli neustále „mimo“ – brain fog“. I častější výskyt roztroušené sklerozy (RS) se přičítá přemíře těžkých kovů. Můžete mít i příznaky jako u kterékoli alergie či nesnášenlivosti. Ano, je to těžko zjistitelné. A proto se snažte žít „s mírou“. Co se rakoviny týká, tak je to problém toxicity organismu (v tom se shoduje západní medicína s východní). Jelikož dochází vlivem antiperspirantů k ucpávání potních žláz a lymfatických uzlin v podpaždí, může mít podíl i na rakovině prsu.

Deodoranty versus antiperspiranty - Hliník

Jedním ze způsobů, jak můžete výrazně snížit kontakt s kovem, je ohlídat si jakou kosmetiku používáte. Například volbou vhodného deodorantu pozor NE antiperspirantu. Něco na toto téma již proběhlo před časem. Lidé si přeci jen začali hlídat, co kupují. A tak výrobci začali taktizovat. Pokud se podíváte, tak na spoustě těchto výrobcích je napsáno obojí „deodorant – antiperspirant“ či „deo – antiperspirant“ a podobně. Je ale třeba si přečíst etiketu, na které je povinné složení výrobku (pokud by tam náhodou složení nebylo, určitě nekupovat). Rozdíl poznáte snadno. Deodoranty neobsahují kov – hliník (na obalu psané aluminium). Zato každý antiperspirant ANO. Úlohou obou těchto výrobků je zamezit nepříjemnému pachu vzniklého z pocení. Ale rozdíl je ten, že zatímco deodorant spíše ovoní (nebrání pocení), tak antiperspirant zamezí pocení v daném místě – podpaždí. To způsobí právě hliník, který ucpe potní žlázy. Vy se sice nepotíte, nesmrdíte, ale bráníte tak svému tělu v jeho přirozené funkci. Velmi zjednodušeně řečeno, pocení je přirozený proces organismu, při kterém se zbavuje toxických látek (další způsob je například močí). Další důležitý fakt je, že v podpaždí jsou mízní (lymfatické) uzliny – v celé lymfatické soustavě jedny z nejdůležitějších. Jak jsem již zmiňovala na začátku, výsledky či známky poškození se neukážou hned. Většinou to trvá roky a my máme tendenci to přehlížet. Zatímco si každý den dobrovolně otravujeme svá těla. MY jsme pány svého života a MY rozhodujeme, co do svého těla dáváme. I když do jisté míry vše ovlivnit nemůžeme. Žijeme tady a teď a tak bychom se měli snažit se z toho všeho nezbláznit a najít si zlatou střední cestu.  Mimochodem, hliník je velmi výrazně zastoupen v cigaretových filtrech. Nikotin není to, co opravdu škodí.

Nádobí v kuchyni – Nikl (a jiné)

Dalším často se vyskytujícím těžkým kovem je Nikl. Paradoxně se tento kov vyskytuje velmi často i v nerezovém nádobí. Tvoří výplň silného dna. Ano, někteří tvrdí, že se při zpracování neuvolňuje a nedostává do potravy. Ale jak jsem již zmínila, existují studie, které říkají, že ano. Z mého pohledu je to jasné. Když je něco s něčím v kontaktu, tak prostě a jednoduše zanechá určité stopy po své působnosti. Za mě bych určitě nedoporučovala teflonové nádobí. Nejlépe keramiku. Když už jsme v kuchyni, tak za mě NE ani nový trend - silikonové nádobí (ale to jen poznámkou).

Zubní výplně – Rtuť

Amalgámová plomba je u nás stále nejčastějším pomocníkem při spravování zubů. Ano, je nejlevnější. Ale i těm, kteří nejsou alergičtí na kovy – a to nikdy nevíte zcela jistě, alergie se může projevit v každém věku – rozhodně neprospívá.

Kovů je samozřejmě více, ten, koho toto téma zajímá, si může vše jednoduše najít na internetu a udělat si svou osobní studii-J) A nezapomeňte, najděte si tu svoji cestu. Nenechte se obalamutit výrobci a dejte si tu práci s tím, že si přečtete etiketu na každém výrobku.  Spousta z nás si již zvykla číst obaly potravin. Ale to samé na nás číhá ze strany prodejců i jinde. Nejen přes trávicí ústrojí se nám do těla dostává spousta nepotřebného a škodlivého!!! Je jednodušší nechat se nalákat na líbivou reklamu, třeba i od renomované značky a myslet si, že není třeba se zajímat o to, co to vlastně je. Je to vaše rozhodnutí a vaše tělo. Nevadí vám, že vás vlastně tito výrobci zneužívají? Neházejme na ně za to zodpovědnost. Ta je na nás. Pokud se budeme informovat a nebudeme tyto věci kupovat, nebude ani důvod k prodeji.

Přeji hezký den,

Markéta