Tarot výklad karet

Můj přítel Osho

«   Blog
21.11.2013

Podělím se s Vámi o můj ranní "posnídaňový" rituál.

Už několik let praktikuji takový malý rituál, který se skládá z přečtení si jedné afirmace, meditace, poučení, či jak nazvat všechny ty různé postřehy uvedené v knihách, kterých je na trhu hned několik. Po přečtení všech stránek z knihy Rady andělů na každý den od Doreen Virtue jsem se po čase vrátila k oblíbené knize OSHO na každý den - 365 meditací. A tak mne dnes napadlo se s Vámi podělit o dnešní písmenka, z kterých cítím obrovskou hloubku a pravdu.

PŘEVAHA

Touha po dominanci pramení z pocitu méněcennosti; lidé chtějí mít převahu, protože mají strach, protože si nejsou sami sebou jisti.

Je jeden slavný příběh z Východu...

Slepec sedí pod stromem. Přijde k němu král, dotkne se jeho nohou a řekne: "Pane, kudy vede cesta do hlavního města?" Pak ke slepci přistoupí králův nejvyšší ministr, a aniž by se dotkl jeho nohou, řekne: "Člověče, kudy se jde do hlavního města?" Po něm přijde ke slepci voják. Praští slepce po hlavě a řekne: "Ty blázne, kudy vede cesta do hlavního města?" Králova družina totiž zabloudila. Když všichni odejdou, začne se slepec smát. Muž sedící vedle něj se ho zeptá: "Proč se směješ?"

Slepec odpoví: "Ten první muž byl určitě král, ten druhý byl jeho ministr a ten třetí byl jen ubohý voják." Muž se slepce udiveně zeptá: "Jak to víš? Vždyť jsi slepý." Slepec prohlásí: "Podle jejich chování... Král si byl natolik jist svým vznešeným postavením, že se dokázal dotknout mých nohou. A voják trpěl pocitem méněcennosti, a proto mě udeřil. Určitě žije v hodně zoufalých podmínkách."

Není potřeba nad něčím nebo někým dominovat; vůbec to není zapotřebí.