Tarot výklad karet

Objevme skryté pravdy a moudra

«   Blog
22.11.2013

Tuhle jsem v pohádce pro děti slyšela jedno velké moudro:

"To že jsem něco neviděl, ještě neznamená, to není".

Proč spousta z nás odmítá uvěřit v existenci "něčeho kolem nás"? Leckdy proto, že z toho máme strach. A strach máme z toho, co neznáme. Tím, že to budeme popírat a dělat, že to neexistuje, si strach ještě posilujeme.

V existenci elektrického proudu či telekomunikačního přenosu věří snad každý, a přece není vidět. Ale v tom to právě je! Tomu totiž věří každý, kdežto to ostatní jsou jen "čáry máry". Nebuďme jako stádo, které jde slepě s proudem. Nebojme se věřit v něco jiného než ti druzí! Žijeme sice v určité společnosti, ale to ještě neznamená, že nemůžeme mít svůj vlastní názor, i kdyby byl zcela odlišný a jedinečný. Vždyť každý z nás je jedinečný. Nenechme si předurčovat jak žít a co si myslet.

Ano, v pohádkách se skrývá veliká pravda. Všímejte si více toho, co dětem čtete. Až budete o Vánocích sledovat jednu pohádku za druhou, uvědomte si, že v každé z nich se skrývá hluboká pravda a poučení. A nemyslím tím, že dobro vítězí nad zlem. Jsou tam hlubší pravdy, založené na podstatě našeho bytí. Schválně, zkuste je odhalit. Vždyť pohádky nejsou určené pouze dětem.

Víte například, že ve spoustě děl je skryt ezoterický podtext? Jsou to skrytá - nikoliv však tajná - sdělení o přírodním učení a o naší podstatě. Pokud se na ně začnete soustředit, začnete si je více a více uvědomovat. Myslím, že všichni známe díla jako: Alenka v říši divů, Peter Pan, Čaroděj ze země OZ, Pohádky bratří Grimmů, a je jich opravdu spousta.Tak do toho.

Hezký víkend všem,

Markéta