Tarot výklad karet

DUŠEVNÍ OČISTA, SIGNÁLY, KTERÉ DOSTÁVÁME

«   Blog
4.11.2013

Zamyšlení - duševní očista, signály, které dostáváme

 

Stále dostávám dotazy o tom, jak poznat či jak porozumět signálům, které vám přicházejí. S tímto mají problém jak někteří mí stálí klienti tak i nově příchozí. 

Už jste si někdy všimli, že třeba stojíte před rozhodnutím ohledně určité záležitosti a ony na vás stále někde vyskakují podobná témata? Otevřete počítač, je to tam. Zapnete televizi,rádio - po chvíli to začne někdo rozebírat. To jsou například "ty signály". Pocit toho, že na vás některá témata najednou vyskakují více než jindy není jen váš pocit, je to signál pro vás. Signál, že je něco na tom pro vás důležitého. Je dobré se nad tím pozastavit a nezlehčovat to.

Stane se, že máte někam odjet, třeba na - podle vás - důležitou schůzku. A zrovna se vám tam ani nechce. Něco ve vás vám říká, že byste tam neměli jezdit. Ale neposlechnete a jedete. Před domem máte třeba problém nastartovat auto, nechcete se vzdát a nakonec se vám to podaří. Je strašná kolona, dopravní zácpa kvůli autonehodě. Nejradši byste se otočili. ale jedete dál. Opět vás to netrkne a přes nepříjemnosti dojedete do cíle (kam se vám ani nechtělo, ale jakoby se ve vás s dalším problémem na cestě více probouzela nutnost a bojovnost to překonat, zvítězit). Když i přes všechna tato varování dorazíte do cíle, tak nakonec zjistíte, že to vůbec nemělo smysl. Pro vás pouhá ztráta času, druhá strana se nedostavila a vy jste kvůli tomu třeba nestihli důležitou událost ve svém životě. 

Často si až zpětně uvědomíme, že jsme dostávali určitá varování či signály už nějaký čas před tím. Samozřejmě že nikdy není pozdě a je dobré si začít těchto skutečností všímat. 

A proto vnímejte více co vám přichází do cesty. Není dobré se zbytečně upínat za každou cenu na určitý cíl či skutečnost. Teda ano, vytyčit si cíl, ale neupínat se zbytečně na způsob či cestu, jak se k němu dostaneme. Právě zanechání variabilnosti cesty vám ukáže další možnosti. Čím více budete flexibilní ve svém myšlení, tím snáze budete schopni rozpoznat, kudy se vydat. Zbytečné upínání se na jasně nalajnovaný cíl je navíc velmi "škodlivé a slepé". Vždy se nakonec najde něco, co vám zkříží cestu a vy se musíte přizpůsobit. A jestliže jste si již vytyčili a nalajnovali celou cestu až k cíli (cíl je myšlen obrazně), pak se vám nebude chtít z této cesty ustoupit a tím budete více rozhozeni, pakliže se ve vaší lajně stane něco nepředvídatelného. Přizpůsobení je o to jednodušší, o co více svobody si sami dáváte. 

A proto se snažte odhodit všechno staré a zatěžující. Takzvané "zajeté koleje" nemusejí být už tak dobré jako ty nové, třeba ještě nevyjeté. Je to kolikrát pocit jistoty, který vás nutí setrvat ve starém a zajetém. A přitom je to tak svazující. Sami se zavíráte do klece. Je to úplně stejné jako byste hromadili veškeré staré věci doma. Po letech byste se ani nehnuli. Představte si vaše tělo jako váš dům. Také potřebuje očistu a vytřídit, vymést pavučiny, zbytečně nelpět na starém a nepotřebném, na materiálním. Pamatujete si ten pocit, jak se vám uleví, když vytřídíte šatník či garáž? Takový pocit vás čeká - a ještě silnější - při duševní očistě. 

Máme před sebou víkend, co kdybyste začali hned? Inspirace pro vás-:))

 

Hodně štěstí,

Markéta Šírková