Tarot výklad karet

... a jak se domluvit?

«   Blog
1.9.2015

Asi čekáte, že budu psát o nových začátcích, protože je září a děti jdou dnes do školy a začíná jim nový školní rok, ale tohle září je jiné, i když děti dnes nastupují do školy.

Možná to vnímáte sami, ale energie se nám posunuly, pozměnily, a již to není jen o nákupu školních potřeb a nastolení nějakého řádu, aby se všechno stihlo. Tohle září je především o lidech, o těch dětech, o mámách, o tátech, o sourozencích, o kamarádech a přátelství, o kolezích, mohla bych pokračovat do nekonečna, ale podstata je, že to je měsíc důležitý pro lidi a vztahy mezi nimi.

Co svět světem stojí, člověk nebojuje jen o přežití tím, aby si zajistil potravu a střechu nad hlavou, ale také tím, že potřebuje ovládat druhé. Někdo rád ovládá a někdo je rád ovládán. Ale o to už dávno nejde.

I když je to někdy hodně těžké, a na druhou stranu jsme dostali od přírody úžasný dar v podobě řeči, měli bychom se domlouvat. Záměrně píši „měli“. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste včera měli něco na mysli a neřekli to, přitom by to zlepšilo nejen komunikaci, ale i vzájemnou interakci mezi Vámi a kýmkoli kolem Vás. Pak jme zklamání, že nám druzí nepomáhají, že se nám vzdalují, že jsme na všechno sami a že někdo měl nad námi navrch.

Málokdo z nás byl podporován v tom, aby říkal svůj názor už od mala, a tak v tom vidíme problém, abychom toho druhého neranili. Přitom stačí být slušný a respektovat, že druhý může mít názor jiný… a jak se pak domluvit?… Je to prosté. Jestliže se jedná o věci, které můžeme s lehkým srdcem postrádat, pak stačí přistoupit na názor druhého. Když to jsou věci, na kterých stojí náš život, pak to vyjádřit, druhý nás jistě pochopí. No, a když to je pro oba životně důležité, pak jít a hledat kompromis, protože trocha té snahy se domluvit, bude jistě na obou stranách kvitována. A pak si to září, navzdory končícímu létu, školním povinnostem a všemu, co běžně září znamená, užijeme právě s lidmi, které máme rádi a kteří k nám třeba právě teď nově přicházejí.