Tarot výklad karet

Tattvy a tattvické karty

«   Blog
27.11.2013

Slyšeli jste už někdy o tattvách? Já sama jsem se k tattvám dostala díky tomu, že jsem šlamanželovi vybírat dárek – jak jinak než esoterický a tím byly runové karty. O kousek dálležely tattvické karty. Jejich netradiční vzhled mě zaujal natolik, že jsem se je rozhodlakoupit také a to pro změnu pro sebe.

Zhruba před 2 500 letyformuloval indický myslitelKapila nauku, v níž vysvětlilvznik vesmíru a všech bytostína základě teorie pětipraprvků. Tattvy v soběspojují energií pěti praprvků – éteru, vzduchu, ohně, vody a země. Pod pojmem ,,éter“(ákáša) si můžeme představit lůno, z nějž se rodí všechny ostatní praprvky. Éter v soběobsahuje všechny stavy hmoty a je podstatou jejich vznikání. Pojem ,,vzduch“ (váju)představuje veškeré plynné projevy hmoty. Pojem ,,oheň“ (tédžas) představuje všechnytermální projevy hmoty. Voda (apas) zahrnuje kapalné substance. Země (prthiví) zasepředstavuje vše, co se projevuje soudržností a pevností.

Když podlehnete magii tattev tak jako já, tak vám přinesou duchovní moudrost Východus magickou praxí Západu. Tattvy jsou ,,obvodové elektrické desky“, které jsou astrálněpropojeny s nevědomím a podvědomím. Tattvické karty jsou bezedným zásobníkeminformací. Jsou to prapůvodní stavební kameny, z nichž se skládají všechny magickésymboly, okultní znaky, talismany, šifry a posvátné motivy.

Učení se výkladu tattvických karet a i samotný výklad tattvických karet má svá pravidlaa pokud chce být člověk (kartář) dobře ,,naladěný“ na tu správnou frekvenci, tak by tatopravidla měl dodržovat. Rozhodně, pokud někdo (kartář) hledá v tattvických kartáchzábavu nebo být pro okolí zajímavý, tak toto není správná volba. S magií tattev senezahrává. Samotný výklad tattvických karet je přímo rituál. Člověk už musí jít do studiatéto problematiky s odhodláním, protože to neobnáší jen naučit se význam symbolů akaret, ale také každodenní práci sám na sobě – různá cvičení, jako jsou např. vizualizacenebo meditace.

Přijít požádat o radu tattvické karty vám můžu doporučit nejen proto, že je samavykládám, ale také proto, že tyto karty v sobě skrývají podle mě mnoho moudrého a povýkladu máte ještě nad čím přemýšlet.