Tarot výklad karet

... být mistrem.

«   Blog
2.1.2016

Z osmičkového roku, který nám dal dost zabrat, protože nám jen tak nic neodpustil, si budeme zvykat, přijímat energie devítkové. A když jen nadechnete devítku (představte si jen tu číslici a zhluboka je nadechněte), určitě je Vám s ní hezky. Devítka se totiž už nepachtí, neplahočí, nebojuje, protože ví, má tolik zkušeností, které může uplatnit a uplatňuje. Už není učedníkem, je mistrem.

Co to znamená být mistrem?… Každý si pod tímto pojmem představí někoho, co dokáže nebo dokázal něco unikátního… složit nádhernou hudbu, vařit nevídané pochoutky, vytesat sochy, uzdravit nevyléčitelné a mnoho a mnoho jiných mistrovských kousků. My „obyčejní“ lidé jen obdivujeme a užíváme se mistrovství druhých lidí a neuvědomujeme si, že to opravdové mistrovství má každý v sobě…

Když se někomu podaří něco unikátního, je to jen proto, že naslouchal svému vnitřnímu vedení, že věnoval svůj čas, peníze a energie tomu, co chtěl dělat, ne to, co dělat měl nebo musel. A i když cesta lehká nebyla, nevzdal se, i když by pravděpodobně dělat, co se má a musí, bylo snadnější. Ať už šel za svým srdcem nebo duší, šel zatím, a proto se mu podařilo dosáhnout mistrovství ve svém oboru. A to všechno jen proto, že se nebál tvořit… měl nápad, sdílel ho s druhými, nebál se ptát, diskutovat, mluvit, pracovat, měnit názory či postupy, vylaďovat, snít, jít si za svým a vlastně vše uskutečňovat… prostě tvořit, být mistrem. Někdo z nás může vytvořit něco nevídaného, unikátního, ale všichni můžeme být mistrem. Stačí jen mít nápad, sdílet ho s druhými, nebát se ptát, diskutovat, mluvit, pracovat, měnit názory a postupy, vylaďovat, snít, jít si za svým a vlastně uskutečňovat… svůj život. Skutečné mistrovství spočívá v tom, že svůj život uchopíme a navzdory podmínkám a předchozím nezdarům, ze svých životů vytvoříme mistrovské dílo naplňující naší duši a srdce.