Tarot výklad karet

Práce.

«   Blog
1.10.2016

Tak už tu několik dní v sobě nosím myšlenku, o čem budu psát zrovna v říjnovém úvodníku a nemůžu si pomoct, bude to tak… První karta, která padla na tento měsíc, byla karta pracovní, takže to tentokrát bude o práci. Asi to slovo nemáte rádi, poněkud zavání povinnostmi, ale řeknu Vám, já pracuji ráda (také ráda lenoším, ale o tom to dnes není). A jak Vy? Co Vaše práce? Děláte to, co Vás baví? Nebo strávíte spoustu hodin činností, která Vás sice živí, a třeba i slušně živí, ale jdete do té zatracené práce s nechutí. Teď se asi do té své práce, a je jedno jestli jste žena v domácnosti, úředník, kosmetička nebo lékař, co operuje mozky, v duchu díváte… a o to mi jde. Podívejte se na svou práci s odstupem… Kdybyste jí měli nabídnout svému nejlepšímu příteli, udělali byste to? Můžete říct, že Vás vaše práce baví… jasně, někdy se skutečně nechce vstávat a něco dělat, ale mě jde o tu podstatu. Ono kolem sebe totiž vidím spoustu báječných a šikovných lidí, kteří však, protože dělají práci, která je nebaví, neuspokojuje, jednak to co dělají, za mnoho nestojí a navíc, když se na ně podívám z energetického hlediska, jsou bez šťávy.

V práci - prací, strávíme fůru času a víme, že i když nic momentálně neděláme, tak na to co jsme dělali nebo budeme dělat, myslíme… a to je to, co mi teď chodí hlavou… proč tolik lidí věnuje tu fůru času tomu, co je nebaví. Věřte mi, a mám vlastní zkušenosti, že je opravdu rozdíl mezi tím vstávat do práce, která netěší a do které se člověk těší. Zajímá ho, co mu den přinese, místo toho, aby se těšil, až ta činnost, kterou tedy vykonává, skončí - až „padla“. Nahlížíte v duchu stále na své práce? Uvědomujete si, co chcete dělat, na co se těšíte oproti tomu, do čeho se Vám nechce, k čemu cítíte odpor?… A přitom je to jednoduché… běžte dělat to, co Vás baví, na co se budete těšit…

Jasné, teď namítáte, „ale já musím jít do práce, abych přinesla domů peníze“, „já musím uklidit, abychom tu neshnili“, „já musím uvařit, abychom neumřeli hlady“…to všechno dělám také, ale nemusím… „chodím do práce“, „uklízím“… „vařím“, nepoužívám slovo musím a hlavně dělám to, co mě baví, ať už je to má práce, myšleno tím povolání/poslání, uklízím, když se mi chce a když se mi nechce zrovna vařit, tak je určitě něco zmrzlého v mrazáku nebo okolo dost restaurací…

Když dostudujeme, tak se pak chodí do práce, ale zase, neměla by ta práce jen přinášet peníze k obživě, ale především bavit. Protože produktivita práce stoupá s nadšením pracovníka a věřte mi, zaměstnavateli se líp vyplácí mzda člověku, který je pro svou práci nadšený, stejně jako chutná lépe to, co je uvařeno s láskou.

Máme tu tedy pracovní měsíc, možná to bude o té činnosti, které věnujete osm a půl hodiny, možná je to o volnočasových aktivitách a možná je to o „práci“ na svém růstu, na své osobnosti, ale každopádně by Vás to mělo bavit. Možná říjen způsobí migraci (nemyslím tím příliv lidí z cizích zemí, ale pracovní migraci) a spousta lidí se pustí do toho, aby uskutečnili krok k práci, na kterou již dlouho myslí.

Ať už „práce“ pro Vás znamená cokoli, stavějte se k ní s radostí, půjde Vám líp od ruky a navíc, dostanete šťávu.