Tarot výklad karet

Obezita - nadváha = vyjádření nespokojenosti se sebou samými

«   Blog
5.11.2013

Obezita - nadváha = vyjádření nespokojenosti se sebou samými

V tomto období od vás dostávám spoustu dotazů ohledně nadváhy.

Stejně jako všechny ostatní "fyzické problémy a neduhy", tak i nadváha či jakékoliv problémy s váhou, souvisí s naší duší.

Duchovní příčiny našich onemocnění byste měli brát právě s takovou samozřejmostí jako že je slunce nad námi nebo že voda teče z kopce. Ve skutečnosti máme ale tendenci házet "vinu" za naše problémy na někoho jiného, na ty druhé. Málokdo si totiž dokáže přiznat, že dané problémy jsou jen a jen MOJE. Stále hledáme viníky v našem okolí. Je totiž mnohem jednodušší ukázat a říct: "To ne já, to on/a za to může, že...." A stačilo by tak málo! Naučit se poslouchat své tělo, přiznat si své chyby, prostě se zastavit a zamyslet nad svým životem. Alespoň sami před sebou bychom měli být upřímní. To je totiž začátek. 

Pokud máme špatné smýšlení, i kdyby jen v jednom směru, ovlivníme tím několik dalších souvisejících orgánů. 

Takže OBEZITA vyjadřuje potřebu ochrany. Před kritikou, ublížením, zneužitím, urážkami, zneužíváním, před strachem ze života, strachem ze změny, sexualitou a sexuálními vztahy..... Příčinu sami nemusíte znát, leží někde ve vašem podvědomí. Ve spojení s chorobnou žravostí jsou odmítáním života, extrémní formou nenávisti sami k sobě. Nechte si sestavit dietní plán založený na odmítání negativních myšlenek a změně myšlení a vaše váha se začne spravovat. Je samozřejmě také zapotřebí upravit stravovací režim. Ale i to je začátek toho, že si sami sebe začínáte vážit. Protože tím, že se zajímáte o to, co do svého těla dáváte, je důkazem, že měníte své smýšlení sami o sobě. Začínáte se zajímat.

Většina klientů jsou skálopevně přesvědčeni, že: "ONI PŘECE JEDÍ DOBŘE". Ani sami před sebou si nepřiznávají své chyby. Po detailnějším rozebrání nejen života, ale i stravování, se ukáže, že skutečnost je jiná. DŮLEŽITÉ JE SI TO PŘIZNAT A POCHOPIT! Sebenenávist je pouze nenávist k myšlenkám, které o sobě máte. A myšlenky (stejně jako vše v našem životě!) lze změnit.

Takže závěr: OPRAVDU VŠE SE DÁ ZMĚNIT, JEN JE TŘEBA CHTÍT, BÝT (alespoň zpočátku) K SOBĚ UPŘÍMNÍ A NEHÁZET VINU ZA NAŠE NEŠTĚSTÍ NA DRUHÉ. VŠE JE V NAŠICH MYŠLENKÁCH - ZMĚŇTE MYŠLENKY, ZMĚNÍ SE CELÝ VÁŠ ŽIVOT. Pokud potřebujete pomoci, ráda Vám podám pomocnou ruku-:)) Hezký den, Markéta