Tarot výklad karet

Meditace

«   Blog
5.11.2013

Opravdu pro všechny: meditace "lotosoveho kvetu"

Pro všechny, kdo si chtějí vyzkoušet meditaci. Pro začátečníky i pokročilé.

Meditace "lotosového květu" (pozor neplést s meditační pozicí lotosový květ!).Meditace se může provádět v leže, v sedě či ve stoje. Vyzkoušejte všechny pozice a vyberte si tu, která Vám bude nejpříjemnšjší. Na aktivaci a zasazení lotosového semínka je z mé zkušenosti nejvhodnější doba těsně před spaním (klidně v posteli), potom můžete provádět kdykoli a kdekoli (záleží na Vaší vizualizaci a síle Vašich myšlenek).

Zavřete si oči, soustřeďte se na svůj dech. DULEŽITÉ - nic nekřížit (zbrzdí se tok energie). Dýchejte volně, myšlenky nechte volně plynout,, vnímejte každou část svého těla. Po chvíli si představte, jak Vám v oblasti pupíku (3.čakra - solar plexus) klíčí semínko. Vizualizujte si, jak roste směrem nahoru k srdci, vnímejte pocity, které máte. Semínko se mění, roste, kvete a je obklopeno zlatým kruhem- aurou. Hýčkejte si ten pocit z rostoucího lotosu ve Vašem těle. Prociťujte to a chvíli si s ním pobuďte.

Zpočátku se Vám nemusí zobrazovat jako vzrostlý květ. Někdy trvá několik meditací, než vyroste a vykvete. NVZDÁVEJTE TO! U každého je to jiné. Jindy je to záležitost jedné meditace a lotosový květ Vám vykvete. Sledujte svůj lotosový květ během dne, jak se mění, když Vám třeba není zrovna dobře (můžete ho vidět jako uvadající květ,...). Toto semínko roste díky síle lásky a pozitivních myšlenek, které jste si vytvořili. Tím, že budete neustále kontrolovat růst květiny, budete se neustále zbavovat negativních myšlenek. U někoho může trvat roky, než vykvete, u jiného týdny nebo dokonce během okamžiku.

Jakmile semínko zasadíte, budete pociťovat teplo, mravenčeni a příjemné pocity v oblasti žaludku, postupující dál do srdeční čakry. Čím více budete této květině dávat lásky a hýčkat ji, tím rychleji poroste. Zpočátku může být květ zlatý, potom se změní na čistě bílý. 

Tímto se naladíte na frekvenci dobra, a to má pozitivní vliv na Vaši psychiku a myšlení. Měníte se nejen Vy,ale i Vaše okolí. Předávejte tuto znalost všem, kteří o to mají  zájem. Čím více to budeme všichni praktikovat, tím lépe pro nás pro všechny a bude nám tu příjemněji.

Přeji příjemné zážitky s Vaším lotosovým květem:-) Markéta