Tarot výklad karet

HISTORIE CIKÁNSKÝCH KARET

«   Blog
5.11.2013

Cikánské karty mají zajímavou historii, první zmínky o cikánských kartách se objevily již ve 13. století. Ale karty samotné jsou jistě mnohem staší, zrovna tak, jako jejich používání. Dokáží jednoduše nahlédnout do našeho života, řeknou nám, co nás na naší životní cestě může potkat, přesně určí, jaký problém máme, proč jsme se do dané situace dostali a poradí, jak se zachovat a jak ji vyřešit. Upozorní nás na překážky, které budeme muset vyřešit a poradí, kterým směrem se vydat. Dokáží číst ve všech oblastech života, ať se to týká lásky, vztahů, zaměstnání, financí apod.

Již od dávných dob znali lidé různé metody věštění, od čtení budoucnosti ve vnitřnostech zvířat, přes čtení s kamenů, ze dřeva posvátných stromů, s ohně až po nahlédnutí do křišťálové koule , čtení s ruky a vykládání karet. Časem se ale věštění začalo měnit. Z Egypta, který již ovládal umění písma, se k nám dostala královská hra zvaná Tarot. Tato hra se postupem času neustále měnila, přesto staré obrazy zůstaly, jen pozměněné židovskými a křesťanskými symboly.

Do Evropy se karty dostaly s křižáky, ale dokud nebyl vynalezen knihtisk, zůstaly výhradním majetkem jen několika vyvoleným, kteří je uměly používat.