Tarot výklad karet

CO JE TŘETÍ OKO?

«   Blog
28.11.2013

Epifýza (šišinka) = Třetí oko

O tzv. "třetím oku" už asi slyšel každý z vás. Ti, co v něj nevěří, možná překvapí, že i vědci uznávají že "něco jako naše třetí oko" opravdu existuje. Jmenuje se EPIFÝZA (neboli šišinka) - a je to malinký životně důležitý orgán. Je to malé tělísko velikosti fazolky, reaguje na světlo a svou strukturou dokonce připomíná primitivní oko. Je součástí endokrinní soustavy, produkuje hormon melatonin - spánkový hormon. Nejvíce aktivní je v noci, přes den vstřebává denní světlo, které potřebuje ke své funkci.

Sami vědci přiznávají, že jim není zcela známa funkce toho malinkatého orgánu. A že funkce epifýzy by mohla být daleko hlubší. Dokonce bylo na základě pokusu zjištěno, že kdyby člověk přišel o obě oči a naše čelo (oblast šišinky) by bylo vystaveno dennímu světlu, tak by šišinka reagovala na podněty velmi podobně jako naše oči.

Tak, to bylo z vědeckého pohledu pro ty, kteří nevěří či jsou na vážkách ohledně našeho třetího oka. Ale věda často přichází na "objevy" se zpožděním. Právě proto, že nevěří. Spousta věděckých objevů byla zveřejněna v době, kdy dle dochovaných neveřejných záznamů už tyto věci byly objeveny dávno a dávno. Respektive se ani objevovat nemusely, bytosti žijící tisíce let před námi to prostě věděli. Uměli žít v souladu s přírodou, celým svým okolím. (zájemcům o toto téma doporučuji knihu "Tajné dějiny světa", Jonathan Black)

Pro ty z vás, kteří své třetí oko umí používat, nebo by se chtěli naučit ho používat, přidávám další informace.

Epifýza - šišinka - třetí oko

- energetické oko - naše intuice - napojení na Vesmír či Univerzum - napojení na naše podvědomí

Zapojuje pravou hemisféru. Je velmi aktivní při meditacích, koncentracích, cvičení jako je joga, thaiči,...Problém je ten, že si funkci tohoto oka sami blokujeme. Prostě se nám nechce věřit, že by něco takového existovalo. A jaká škoda! Každý orgán v našem těle nám byl dán za určitým účelem. Jsme jako stavebnice, každý kousek má své místo a svou funkci. A to nejen fyzicky hmatatelnou ale také funkci energetickou.

Když už jsme u našeho těla - kolikrát - a jestli vůbec kdy - jste vyjádřili vděčnost svému tělu, že vám každý den tak pěkně slouží? Většina lidí to bere jako samozřejmost, teprve když dojde k problému, začnou svému tělu věnovat "jakous takous" pozornost.

Vnímejte více signály, které vám vaše tělo dává. Hovoří k vám každý den. Ano, už slyším některé skeptiky: "Tak jo, každý den mi tělo říká, že mám sníst tabulku čokolády, či vypít 3 piva nebo lahev vína atd. Takže vlastně poslouchám své tělo, když to sním či vypiju." NE. V případě přehnané chuti na sladké vám naopak tělo říká, že je oslabená dráha sleziny - s tím spojené trávení a také endokrinní systém. Anebo například jakákoliv závislost vyjadřuje strach, touhu utéci sám před sebou i svým okolím. To je to, co nám tělo říká. Tím, že sníme např. onu zmiňovanou tabulku čokolády nás jen varuje a říká, kde asi ten problém je.

Záleží zejména na nás samotných, jak život prožijeme.

Hezký den,

Markéta