Tarot výklad karet

... máte rádi houpačky?

«   Blog
1.3.2016

Neptám se proto, že před pár dny začala Matějská pouť, ale proto, abychom si uvědomili současný proud energií, které nás s sebou v jednu chvíli nesou vzhůru k nebesům, až nám naskakuje husí kůže z té výšky i nádhery… a vzápětí téměř střemhlav kloužeme nebo padáme a s obavami či strachem třeštíme oči, zda naše cesta dolů nebude ta poslední… ano, to jsou současné energie. Možná jen o něco více patrné, protože transformace znamená posun, a posun musí být znát, jinak ztrácí význam.

Takže tak jako v tuto chvíli vnímáme nebývalý úspěch, vzápětí si přijdeme zcela neschopní, tak jako máme v tento okamžik báječnou, vzletnou náladu, dokážeme v okamžiku propadnout hluboké depresi, a zatím co se teď cítíme zcela zdraví v momentě je nám zle, div že nemyslíme na věci poslední. Sami si nevíme rady se sebou a to to ještě komplikuje fakt, že na tom jsme všichni stejně… říkáte si „Dá se to vůbec vydržet?“ 

Ale určitě… Je to zase o tom, že přestaneme bojovat… bojovat o úspěch, skvělou náladu, pevné zdraví, necháme věci plynout a samy sebe necháme unášet proudem, ale s tím, že se nenecháme lapit svými myšlenkami a emocemi, tudíž si navzdory okolnímu dění, udržíme samy sebe ve svém středu. Zkuste si to představit, jako na té houpačce, takovému tomu zavěšenému prkénku ve větvích vysokého stromu.  Nejprve si na to jen sednete a opatrně rozhoupete… je to fajn („houpačka drží“), ale chcete víc, tak se houpáte, co máte sil (nebo si řeknete, aby Vám někdo pomohl), ale ono to stále nestačí, a tak se na to prkénko postavíte, a tam to bude jasně patrné… ono to houpání není jen o síle, ale také o zpevnění břicha v prostoru třetí čakry… abyste z té houpačky nespadli, jinak to nepůjde. A ta třetí čakra je místem našeho středu. Takže jsou-li okolnosti, nálady a stavy takové, že by Vás shodily z houpačky, vzpomeňte na svůj střed – třetí čakru, a zpevněte ji, usaďte se v ní. A jestliže vnímáte velké ohrožení, přiložte si na ni ruce, abyste ji pomohli zpevnit se… hned bude jasné, že boj je marná cesta a pomalu si přivykneme držet se v proudu, držet se ve svém středu a učinit tak další krok, který je s posunem a transformací spojený.